Щити керування для морозильних камер
Загальні характеристики
Для зберігання їжі застосовуються різні процедури, що залежать від тривалості:
- охолодження, якщо їжа повинна зберігатися протягом короткого періоду часу (0… 7 ° C).
- заморожування, глибоке заморожування та заморожування, якщо продукт повинен зберігатися
тривалий час. При глибокому заморожуванні продукт повинен досягати температури -18 ° C менш ніж за 4 години, тоді як для регулярного заморожування продукт може досягати -18 ° C. Під час сушки продукт сушать для вимушеного випаровування вологи, що міститься в продукті. У харчовій промисловості охолодження - одне з найбільш делікатних і складних застосувань, оскільки їжу потрібно зберігати при різних температурах залежно від фази переробки. Охолодження сповільнює ріст бактерій у продуктах харчування. Методика заснована на надзвичайно швидкій та інтенсивній дії холодних температур, щоб органолептичні властивості їжі залишатися недоторканими та збільшуючи час зберігання. Системи, розроблені та встановлені в промислових масштабах, а також системи для споживачів базуються на стандартних процедурах та техніках. Охолоджувач - лише одна частина більш складної системи, яка дозволяє випарнику визначати ідеальний теплообмін і таким чином зберігати їжу. Холодильні камери є ключовим моментом ланцюга охолодження. Правильне управління позитивно впливає як на якість зберігання продукту, так і на навколишнє середовище з точки зору економії енергії. Часто вміст холодильної камери досить цінний і тому вимагає серйозних і надійних технологічних рішень. Залежно від типу їжі чи системи, холодильні камери можна класифікувати як:
- нормальна температура (> 0 ° C, наприклад для зберігання фруктів та овочів)
- низька температура (<0 ° C, наприклад для зберігання м'яса)
- автономний (з бортовим компресором / конденсатором)
- з віддаленим конденсатором або упакованими блоками
- централізований (без бортового компресора, з дистанційною стійкою компресора).
Зазвичай холодильні камери з бортовим конденсаторами або упакованими агрегатами використовуються в невеликих магазинах, тоді як холодильні камери, що обслуговуються компресорними стелажами, використовуються в супермаркетах і розподільних центрах. Основними пристроями, якими зазвичай керує електронний контролер, є:
Датчики для вимірювання кімнатної та температури розморожування (якщо є)
- Компресор
- Розморожувачі нагрівачів
- Вентилятори випарника
- Дверний вимикач
- Сигналізація
- Конденсаторні вентилятори
CAREL пропонує своїм клієнтам різні типи електричних щитів на основі сучасних контролерів, які прості у використанні та надзвичайно гнучкі.